Kezdőlap 5 E-közigazgatás

E-közigazgatás

Megoldásainkkal hatékonyabbá tehetők az e-közigazgatási szolgáltatásokat nyújtó szervezetek folyamatai és a szolgáltatásokat igénybe vevő gazdálkodó szervezetek folyamatai egyaránt.
Ügyfélkapus azonosítási szolgáltatások integrációja

A közigazgatás és közművek számára elérhető Ügyfélkapu azonosítás szolgáltatással a rendszereink felhasználóinak azonosítása a személyes, okmányirodai azonosításra visszavezethető, magas megbízhatóságú Ügyfélkapu felhasználói adatokkal végezhető el.

Az ügyfélkapuval azonosított felhasználókat meg lehet címezni, részükre az ügyfélkapus tárhelyre dokumentumok küldhetők, amelyek átvétele vagy nem-átvétele a rendszer által kiállított Igazolás dokumentumokkal bizonyítható.

Megoldásunkkal a tárhely címzés integráltan, az ügykezelő rendszerekből oldható meg, nincs szükség a böngészős felület használatára.

Az ügyfelek részéről, az ügyfélkapus azonosítás után beküldött fájl állományokra kérhető Azonosításra visszavezetett dokumentum hitelesítés (AVDH), amellyel a beküldőről szóló igazolás kerül kiállításra.

Cégkapu integráció

A minden gazdálkodó által kötelezően létrehozott cégkapu tárhelyekre a közigazgatás szervezetei és az erre feljogosított szervezetek küldhetnek dokumentumokat. Az általunk kínált megoldással a cégkapus tárhely címezhető integráltan, a saját ügykezelő rendszerekből, megtakarítva ezzel a böngészős hivatali kapu kezelésével járó többletmunkát.

A kapcsolódó szervezet saját tárhelyét is elérheti gépi interfészen keresztül, Ez a megoldás akkor előnyös, ha valamilyen okból a cégkapus illetve hivatali kapus tárhelyen nagy a dokumentum forgalom (pl. Könyvelés, hatósági kapcsolattartás). Az integrált tárhely kezelés előnye, hogy nincs szükség a böngészőn keresztül, manuálisan letöltögetni az iratokat. Az automatikus letöltés után az állomány a leíró adatai alapján szortírozható, a szervezeten belül a megfelelő felelőshöz irányítható.

Elektronikus űrlapok

Az általunk fejlesztett, több éve bevezetett és működő űrlapozó rendszerrel hatékonyan támogatható az ügyfelektől, partnerektől való adatgyűjtés. A rendszer szerkesztői részében modern, egységes megjelenésű űrlapok állíthatók össze. A rendszer publikációs motorja segítségével az űrlapok elérhetővé tehetők az ütemezési, határidős, jogosultsági szempontok kikényszerítésével. A rendszer képes a kitöltött űrlapok PDF megjelenéséhez a megfelelő sablonokat automatikusan generálni.

Elektronikus aláírás, hitelesítés

Az elektronikus kapcsolattartás elengedhetetlen része a hitelesség és bizalom megteremtése. Ennek érdekében, az ügykezelési kapcsolattartási folyamatokba integrált elektronikus hitelesítési megoldásunkkal a kiküldendő és beérkező dokumentumok automatikusan elláthatók az EU EIDAS szabályozásának megfelelő, fokozott biztonságú vagy minősített elektronikus bélyegzővel. A PKI területen elterjedt szoftvert fejlesztő partnerünkkel együttműködve, speciális, a szervezeti igényekre testreszabott, integrálható felhasználói elektronikus aláíró alkalmazást is kínálunk.