Kezdőlap 5 Szakterületeink 5 Mobilapplikáció fejlesztés

Mobilapplikáció fejlesztés

A mobilalkalmazások lehetővé teszik, hogy ügyfeleivel megerősítse kapcsolatát, személyre szabott szolgáltatásokat nyújtson számukra, és jobb hozzáférést biztosítson termékeihez. Ügyfeleinek biztosított jobb és egyszerűbb interakciós lehetőségek növelik elkötelezettségüket és hűségüket, ami a mobilalkalmazás-befektetés megtérülését eredményezi.

Mobilapplikáció az élet számos területén lehet a segítségünkre  

A mobilalkalmazás-fejlesztő iparág átalakulási szakaszon megy keresztül. A micro-processing technológiák fejlődésével több platformon is futtathat majd mobilalkalmazásokat. Például a mobilokra készült alkalmazások zökkenőmentesen futnak majd az asztali számítógépeken a következő években.

Világszerte több mint 3,5 milliárd okostelefon-felhasználó van, így nem kétséges, hogy ez egy virágzó iparág. A mobil használati statisztikák folyamatosan nőnek a lassulás jelei nélkül. Statisztikák szerint az átlagos fogyasztó több mint 30 alkalmazást telepít telefonjára, ezek között legjelemzőbbek az e-kereskedelmi, on-line média, chat, játék, egészség megőrzés, távoli munkavégzést segítő appok, de mindenkinek van pár egyedi igénye (pl.: hangszerhangoláshoz, egy város felfedezéshez jó appok)  Természetesen erre a 30 helyre rengeteg app versenyez a világban, a Google Play Storeban 1,5 millió applikáció várja, hogy letöltsék. Így egy app fejlesztés előtt fontos átgondolni az app építés céljait, stratégiáját, a funkciókat, navigációs utakat, technológiát. Mi ezekben az Ön partnere tudunk lenni.

Wildom Laventa

A Wildom Kft. által fejlesztett Laventa mobil alkalmazással rövid határidőn belül el lehet indítani egy komplex webáruházat. A webáruház szinkronizált működéssel üzemeltethető webes böngészőben és mobil alkalmazásként. Android és iOS telefonokra is telepíthető az alkalmazás.

iOS, Android (native) és cross-platform app fejlesztés

A fejlesztés tervezési szakaszában kell eldönteni, hogy native alkalmazás készül vagy más technológia bevonásával valósul meg az alkalmazás. Konzultáljon velünk, hogy melyik való Önnek!

A native alkalmazások előnye, hogy ezek nyújtják a legjobb futásidejű teljesítményt. A native alkalmazások hozzáférhetnek az eszközök hardveres képességeihez, például GPS, kamera, mikrofon, ami segít a funkciók gyorsabb végrehajtásában, megkönnyítve a gazdag felhasználói élmény kialakítását. Hátrányuk lehet, hogy az egyes platformokhoz tartozó különböző kódok létrehozásának és karbantartásának költsége magasabb.

Cross-platform fejlesztés előnye, hogy egyetlen kódbázis tartozik több platformhoz, de itt számos függőséget kell megoldani.

UI/UX és design tervezés

A design a termék és annak képességeinek, jellemzőinek és funkcióinak megismeréséről szól. A tervezésnek mindig szem előtt kell tartania a végfelhasználót. A Wildomnál követett tervezési folyamat a következő.

  • Felhasználói folyamatok, navigáció, funkcióhasználat felépítése minden képernyőhöz
  • Drótvázak létrehozása
  • Design minták, paletták és elemek kiválasztása
  • Design készítése
  • Prototípus készítése és tesztelése
Mennyi idő alatt készülhet el a mobil applikációm?

A válasz legfőképp a funkcionalitástól  függ, de egyéb szempontok is vannak. Ahogyan egy tömegtermék elkészítéséhez szükséges idő sem egyenlő egy kézzel készített luxustermékével, úgy igaz ez az app fejlesztésre is. A funkcionalítás mellett fontos a jól átgondold igénylista, mert a megvalósítás közbeni scope módosítás jelentős fejlesztési időtöbletet eredményezhet. Szintén fontos a megfelelő technológia választás (native vagy más), mert ezt sem lehet már megvalósítás közben idő és anyagi veszteség nélkül változtatni.

Wildom partnere tud lenni a jól előkészített mobil applikáció tervezésben, fejlesztésben, és folyamatos szupportban.